Zenpuu oy - sertifioitua suomalaista luonnonkosmetiikkaa

Jani Pensola

Rönnin pihkasalvan kehittäjä ja valmistaja, hienopuuseppä Jani Pensola on tehnyt elämäntyönsä puun parissa. 

Perinteiset puusepäntyöt vaihtuivat jalostuneempaan muotoon puusta saatavien luonnonkosmetiikkatuotteiden valmistajana ja kehittäjänä vuonna 2015, sen jälkeen kun Pensola satutti jalkansa pahasti yllättävässä tapaturmassa ja joutui pitkän sairasloman aikana miettimään koko työnkuvansa uudelleen.

Puuseppänä pitkään työskennellyt mies joutui luomaan uudenlaisen suhteen puuhun ja oivalsi, kuinka hieno raaka-aine pihka onkaan. Tuotetta valmistettiin aluksi itselle ja lähipiirille, mutta pian voide oli jo tuotannossa, kiitos ylistävän käyttäjäpalautteen.

Rönnin pihkasalva on monella tapaa ajankohtainen tuote. Paitsi että se on tehokas, on se 100% luonnontuote, 100% kotimainen ja koostuu kolmesta raaka-aineesta: kuusenpihkasta, hampunsiemenöljystä ja mehiläisvahasta.

Janin sydämessä luonnon kunnioittaminen, kestävä kehitys ja luonnon antimien monipuolinen hyödyntäminen ovat ensisijalla. 


”Metsä antaa minulle voimia ja hyvinvointia, jollaista en muualta saa. Pidän tärkeänä sitä, että luonto on arjessani läsnä ja pääsen seuraamaan vuoden kiertoa läheltä.”

  • Rönnin pihkasalva valmistetaan Sipoossa Rönnin tilalla käsityönä. 
 
  • Tuotteeseen käytetty pihka kerätään lappilaisten pihkan ja luonnontuotteiden keräämiseen erikoistuneen perhekunnan toimesta. Raaka-aine kerätään Lapin luonnosta,  puuta vahingoittamatta. Olennaista on, että raaka-aineiden hankkiminen on ympäristön kannalta kestävää.
 
  • Hampunsiemenöljy tulee Murtolan hamppufarmilta. runsaasti antioksidantteja sisältävä, ihoa pehmentävä öljy kylmäpuristetaan Finola-lajikkeesta, joka on maailmallakin paljon viljelty ja arvostettu öljyhamppulajike.
  • Luomu- tai kosmetiikkalaatuinen mehiläisvaha on peräisin Lahtisen vahavalimolta, joka kerää ja käsittelee suomalaisten mehiläistarhaajien mehiäisvahoja.

Zenpuu oy / Finnabis / y-tunnus: 2757724-8 / p. 0500934279 / jani@zenpuu.fi / Koivuniityntie 99, 04170 Paippinen